Microsoft Power Automate

21.11.2020

Olen hiljattain tutustunut enemmän Microsoftin Power Automate alustaan ja huomannut tämän tehokkuuden niin ajankäytön kuin työn automatisoinnin suunnittelun suhteen.

Mikäli työskentelysi perustuu Microsoftin tuotteisiin, on Power Automate ehdoton työkalu työtehosi buustaamiseen. Vähemmän manuaalista ja aikaavievää työtä, enemmän tiedon tulkintaa.

Tämä toki vaatii työn uudelleen ajattelua, millä tavalla työ kannattaa tehdä. Eli aivojumppaa luvassa.

Onneksi Power Automate alusta tarjoaa valmiita malleja paljon, joiden avulla aivot saa paremmin käyntiin millä tavoin malleista olisi hyötyä omaan tai tiimin työhön.

Pidemmittä puheitta tässä muutamia esimerkkimalleja Power Automate sivuilta.

Etätyö

Etätyöbuumi on kasvanut kohisten. Microsoft on luonut Power Automate alustaan Etätyö kategorian, jonka avulla pääsee tutustumaan valmiisiin malleihin ja muokkaamaan niitä omiin tarpeisiin.

Suosituin näistä taitaa olla Pyydä esimiehen hyväksyntää valitulle kohteelle. Mallissa käytetään sharepoint työtilaa, Office 365 käyttäjiä, Power Automate hyväksyntälomaketta ja ilmoituksia. Ideana on tallentaa dokumentti sharepoint työtilaan josta alkaa automaattinen työnkulku hyväksyntäpyynnön lähettämiseen.

Seuraavaksi suosituin on Luo pikamuistiinpano tärkeille sähköpostiviesteille, joka käyttää Outlook sähköpostia, Onenote muistiotyökalua sekä ilmoitusta.

Kun mallin ottaa käyttöön, aukaisee Power Automate alusta valmiin pohjan josta voit alasvetovalikko tyylisesti ottaa käyttöön halutun sähköpostiosoitteen tai työtilan jossa työskentelet.

Tämä tuo suunnattoman edun muihin automatisaatiotyökaluihin, jos käytössäsi on Microsoftin työkalut entuudestaan

Aika on rahaa, joten jokainen säästetty tunti automatisaation käyttöönotossa nopeuttaa rutiinitöiden tehostamista.

Sähköposti

Kukapa ei sähköpostia käyttäisi? Sähköpostien käsittely on hidasta ja aikaavievää. Mallien avulla voit pohtia työsi automatisointia jotta sinulle tulee keskitetty informaatio eikä aikasi valu hukkaan postien kahlaamisessa. Kun käytössä on Microsoftin työtilat, dokumentit saa tallentumaan haluttuun paikkaan automaattisesti.

Power Automate alustan käyttö vaatii Microsoft O365 tilin käyttöönottoa, jotta ylläolevat automatisointimallit voi ottaa käyttöön. Microsoft on kuitenkin lisännyt paljon liitännäisiä eri sovelluksiin, joten työn automatisointi ei rajaudu ainoastaan heidän työkaluihin.

Koska vastaavia työkaluja on markkinat pullollaan, se mikä tekee Microsoftista vahvan pelurin automatisaation saralla, on heidän kyky luoda yksinkertaisia työmalleja helposti käyttöönotettavaksi.

Kilpailukykyinen hinnoittelu sekä laaja integraatiomahdollisuus ja nopea käyttöönotto on valttikortti heidän työkalulleen.

Tutustu siis Power Automate malleihin ja ideoi oma työsi automatisaation avulla tehokkaaksi!

Keskity tiedon tulkintaan, vapauta aikasi arvoa tuottavaan työhön