Robottien ajastus

26.09.2020

Kuinka ajastaa robottisi Orchestatorilla?

1. Kirjaudu sisään Orchestratoriin osoitteesta www.cloud.uipath.com

2. Klikkaa käyttäjääsi

3. Luo tietokone (Machines) ja kopioi Machine Key (tietokoneen koodi)

4. Avaa UiPath Assistant

5. Yhdistä Orchestratoriin luotu tietokoneesi UiPath Assistantiin kopioimallasi koodilla ja Orchestratorin nettisivun osoitteella (huom. kopioi nettisivuosoite kokonaan kohtaan: cloud.uipath.com/käyttäjätunnus/käyttäjätunnusDefault saakka

6. Luo robotti Orchestratoriin ja syötä tietokoneesi (Machine), robotin nimi, tyyppi, sivu\käyttäjätunnus ja salasana. Paina Create (luo)

7. Luo Orchestratorin ympäristö (Environment) plussa painikkeen kautta, nimeä ympäristö ja yhdistä se tekemääsi robottiin

8. Julkaise Studiolla tekemäsi prosessi Orchestratoriin painamalla Publish (julkaise), prosessi tulee näkyviin Orchestratorin Packages sivulle (paketit)

9. Luo prosessi Orchestratoriin valitsemalla julkaisemasi prosessi/paketti ja luomasi ympäristö

10. Käynnistä työ (Jobs) valitsemalla prosessi ja robotti. Osiosta Allocate dynamically (allokoi automaattisesti) työ käynnistyisi seuraavallla vapaalla robotilla jos robotteja olisi useampi

Tässä linkki Youtube videoon https://www.youtube.com/watch?v=ygdz9ojhUI0 josta poimittu ylläolevat kuvakaappaukset

Ajoit ensimmäisen työsi Orchestratorin avulla, hienoa!

Robotin voi ajastaa Orchestratorissa osiosta Triggers (ajastukset) ja plussa painikkeesta saat lisättyä ajastusajan valitsemallesi Orchestratoriin julkaistulle prosessille. Voit valita kuinka usein (minuuttien välillä, tuntien välillä, päivittäin, viikoittain, kuukausittain ja mihin kellonaikaan. Ajastusta tehtäessä valitaan myös halutut robotit.

Osiosta Advanced saat lisättyä vaikeampia ajastuksia robotille esim. kuukauden ensimmäinen päivä. Tämä vaatii cron koodin, jonka voit generoida esimerkiksi www.cronmaker.com sivuilla. Cron koodi lisätään ylläolevan kuvan Advanced osioon.

Kutsu mukaan käyttäjiä

Orchestratorin idea on ajastaa ja valvoa robotteja jotka suorittavat määrättyjä prosesseja eli työtehtäviä. Jotta työ voidaan ajastaa, tulee se olla julkaistuna Orchestratoriin prosessina ja kytkettynä ympäristöön sekä robottiin.

Orchestratorin käyttöön voi luoda käyttäjätunnuksia www.cloud.uipath.com sivuilta osiosta Users (käyttäjät) ja Invite users (kutsu käyttäjiä). Community lisenssillä (ilmaisversio kehittäjille) pystyy kutsumaan 5 käyttäjää.

Alla mainintaa minkälaisia eroja on Community versiolla ja yritysversiolla. Community versiossa tulee automaattisesti uusimmat päivitykset joka tarkoittaa että ulkoasu voi muuttua nopeammin ja uusia toimintoja tulla käyttöön nopeammin, koska versio on luotu kehittäjiä varten.

UiPathilla löytyy paljon hyviä Youtube videoita opiskeluun, joita myös itse olen hyödyntänyt opiskellessa tätä mielenkiintoista ohjelmistorobotiikkaa. Kannattaa ehdottomasti laittaa heidän kanava seurantaan.

Seuraavassa osiossa vuorossa työtehtävien nauhoitus UiPath Studiolla ja koodipohjien jakaminen sivuillemme. Samassa yhteydessä käymme UiPath Assistant ohjelman tarkoitusta, jolla voi käynnistää näppärästi työtehtävän ja lähteä itse vaikka kahvitauolle.

Työn nahoituksella tarkoitetaan tässä tapauksessa App/Web Recorder toimintoa joka nauhoittaa hiiren painalluksesi/kirjoituksesi ja luo siitä prosessin UiPath Studiolla.

Hyvää viikonloppua lukijoilla!