Toiminnan aloittaminen

27.06.2020

Robotiikka, kasvava globaali ilmiö. Haluamme olla mukana tässä megatrendissä ja tarjota suomenkielellä materiaalia ohjelmistorobotiikan oppimiseen. Ohjelmistot ovat tällä hetkellä englanninkielisiä ja termistö haastavaa vasta-alkajalle. Näimme tässä mahdollisuuden tuottaa laadukasta opetusmateriaalia kasvavan yhteisön oppimisen tueksi sekä luoda valmiskoodipohjia nopeasti käyttöönotettavaksi.

Kiinnostus ohjelmistorobotiikkaan

Kiinnostus ohjelmistorobotiikkaan lähti yritysten tarpeesta tehostaa toimintaa, jonka kautta opiskelu aiheeseen alkoi.

Olemme suorittaneet useita UiPath nimisen ohjelmistotoimittajan kursseja sekä toteuttaneet yritysten tarpeisiin ohjelmistorobotiikan käyttöönottoja ja koodauksia.

"Robotti tekee mitä käsketään, kellonajasta tai päivästä riippumatta. Tämä vapauttaa työaikaa asiakastöille jotka luovat eniten arvoa, kuten laadukas ja nopea asiakaspalvelu."

Ala on kaiken kaikkiaan erittäin kiehtova, sillä nykyajan ohjelmistot ovat luotu helpottamaan arkipäivän töissä. Suoranainen koodaustaito ei ole välttämätön, ohjelmat on luotu mahdollisimman yksinkertaisiksi käyttää. Tämä pienentää kynnystä aiheen opiskeluun ja ennen kaikkea sen harjoittelemiseen. Ohjelmistorobotiikka soveltuu erityisen hyvin toistuviin työtehtäviin sekä massiivisten tietojen käsittelyyn. Virheiden määrä pienenee ja ajansäästö on huimaa.

Mietitkö mikä voisi olla tulevaisuuden ala, jossa työpaikkoja riittää ja palkka on kohtuullisen hyvä? Haluatko tähdätä tulevaisuudessa työskentelemään joustavasti myös etänä kotoa ja mahdollisesti jopa lyhyempiä työviikkoja? Ala kasvaa kovaa vauhtia ja robotiikkaa tulisi mainostaa enemmän, jotta kiinnostus herää myös tuoreille opiskelijoille sekä tuleville alan ammattilaisille. Haluamme olla edelläkävijöitä tämän saralla. Toimintamme on täysin vapaaehtoista, eikä perustu palkkioihin tai muihin maksuihin. Käytämme tähän aikaa ja omaa kiinnostusta alaa kohtaan.

Julkaisemme blogiimme pian ohjelmistorobotiikan ABC -sarjan sekä jatkossa viikoittain tuoretta sisältöä ja valmiskoodipohjia.

Pysy siis kuulolla!